Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бащата на детето от инцидента с Анелия с тежък разказ: Вече всичко е в ръцете на Господ
Автор: Диана Бикова 16:47 / 19.08.2024Коментари ()16720
Момченцето, което пострада тежко при катастрофа край село Български извор, община Тетевен, е транспортирано в "Пирогов". Лекарите се борят за живота му, но е стабилизирано. Това каза специално за Plovdiv24.bg бащата на детето Никола Бояджиев. Ето и разказът му за самата катастрофа:

"В събота бях на работа, прибрах се към 18 ч. и решихме да пътуваме сутринта. Беше последният ден на панаира в Орешак, щях да ги заведа на въртележките и при баща ми, който живее в село, близо до Орешак, а имам и роднини в Орешак. И стана белята.

След село Български извор в посока Орешак карах с около 70-80 км/ч. Не гледам постоянно километража, но аз по принцип не развивам високи скорости. Виждам отсреща идваща кола, която се движи видимо неадекватно на пътя, и в един момент тя се озовава в моята лента. Аз навих десен волан, за да мога да избегна удара, но удари вратата на сина ми. Изкърти вратата и ни изхвърли от пътя. След като завих леко надясно, за да избегна удара, се чу силен трясък и видях възглавницата пред очите ми. Бяхме извън пътя.

И двете деца бяха с детски седалки и с колани, но едното, явно като се е завъртяла колата, се е изхлузило по някакъв начин от колана и е изхвърчало през вратата. Моментално извадих едното дете и жена си, видях, че другото е отвън и не е при мен. От другата кола не пожелаха да дойдат да видят дали сме живи, или не.

Другата кола, според мен, са се движили прекалено бързо и човекът или е задрямал, или е изгубил контрола и е тръгнал към мен. Не мога да си обясня по друг начин да са се случили нещата.

Аз сам се обадих на 112. Минаващите хора, които спираха, се опитваха кой с каквото може да помогне. Отсега натам всичко е в ръцете на Господ". 

Припомняме, че катастрофата с пострадало дете стана около 6:40 ч. сутринта в неделя на главен път София - Варна, в района на село Български извор, община Тетевен. Ударили са се два леки автомобила. Пострадало е семейството от едната кола, пътувало с двете си деца – на шест и седем години. 

Взети са проби за алкохол и наркотици на водачите на двата автомобила. Според първоначалната информация, резултатите на шофьора, виновен за катастрофата, са били положителни за амфетамини. 

По-голямото дете е с по-тежки наранявания и е транспортирано към лечебно заведение в Плевен. Другото дете и родителите са прегледани в ловешката болница и освободени. По-късно е взето решение пострадалото момченце да бъде транспортирано с линейка до "Пирогов", тъй като според местни лекари въздушният транспорт е по-рисков за пациентите. 

"Притеснявам се само за две неща - за детето ми и да не се потули случая. Ние сме обикновени хора, а знаете как действат хората с пари. Много се надявам да се проведе разследване, но нещата изобщо не изглеждат добре" - каза още бащата на пострадалото момченце.



Още по темата: общо новини по темата: 8
20.08.2024 »
20.08.2024 »
20.08.2024 »
20.08.2024 »
19.08.2024 »
19.08.2024 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Bashtata-na-deteto-ot-incidenta-s-Aneliya-s-tezhuk-razkaz-Veche-vsichko-e-v-rucete-na-Gospod-2232527
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.