Как най-лесно да обелим печените чушки? | ||||||
| ||||||
Печените чушки са част от традиционната ни кухня. Консумираме ги под различни форми - като предястие, салата, пълнени, овкусени само с марината. Многобройни са вариантите за използване на печените чушки в различни ястия. Един от неприятните моменти е беленето на ципата. Обикновено ципата се лепи по пръстите и докато чушките парят могат да ви изгорят. Ето няколко съвета как да белите печените чушки най-лесно. В хартиен плик Изпечете чушките по стандартния начин - с чушкопек, на скара или в оребрен тиган. След това ги поставете върху хартия за печене и ги увийте. Ако имате чист хартиен плик, също можете да го използвате. Увийте добре чушките, за да се задушат. След това леко разтрийте чушките заедно с хартията. Търкайте, докато обелките паднат от тях. Внимавайте да не натискате много силно, за да не нараните самите чушки, а само обелката. В найлонов плик Вместо хартиен плик, може да използвате найлонова торбичка. Незабавно след изпичането, сложете чушките в найлоново пликче. То трябва да е компактно затворено. Оставете чушките в пликчето за 10-тина минути и по-късно ги обелете. Те се задушават в пликчето и се белят много лесно. С олио Измийте добре чушките и ги поставете за печене. Вземете слънчогледово олио и капнете от него върху самите чушки. Внимателно ги покрийте с растителната мазнина и след това ги сложете в чушкопека, тавата или на скарата. Ще установите как печените чушки сами ще се белят. Опитайте някой от предложените методи и ще видите колко по-лесна и приятна ще е задачата ви в беленото на този вкусен зеленчук, съветва actualno.com. |
Още по темата: | общо новини по темата: 1075 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/180 ] следващата страница |