Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Трети път отлагат процес заради липсващи експертизи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:24 / 03.01.2007Коментари ()1386
Районният съд в Пловдив насрочи за 4 януари делото срещу Стилиян Петров, който през май миналата година плисна сярна киселина в лицето на бившата си приятелка Боряна Костадинова. В края на м.г. делото бе отложено за трети път отново заради липсващи медицински експертизи.
Петров, по-известен като Малкия Хофман, е обвинен, че е нападнал Боряна пред дома й в жр „Тракия". Той е подсъдим по три текста от НК - за нанасяне на тежка телесна повреда на Боряна, за закана с убийство, отправенa към момичето на 30 май 2005 г., за да не го издава на полицията за нападението, както и за грубо нарушаване на обществения ред. След инцидента Боряна изгуби напълно зрението на едното си око.

Миналата пролет общинският съвет отпусна помощ от 1000 лева за операция на пострадалата, тъй като изгореното око трябва да бъде премахнато и да се направи пластика на клепача. Сега има данни, че Боряна започва да ослепява и с другото око. Съдът в Пловдив назначи експертиза от специалист по очни болести, който трябва да установи колко големи поражения са нанесени на зрението й. Освен това магистратите искат и експертиза от психиатър, който да каже какво е душевното състояние на момичето.

През декември м.г. председателят на районния съд Веселин Хаджиев наложи 200 лева глоба на директора на университетската болница д-р Илия Баташки, който не е определил вещо лице по процеса. С 500 лв. пък бе глобен медикът, който трябваше да направи психиатричната експертиза. По процеса са призовани 20 свидетели и 4 вещи лица. Информацията е на вестник "Сега".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Treti-put-otlagat-proces-zaradi-lipsvashti-ekspertizi-22374
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.