Триковете на добрата домакиня: Какво да направите, за да не плачете, докато режете лук | ||||||
| ||||||
1. Как бързо да почистите зеленчуците от семената За да премахнете бързо семките от тиквата, използвайте лъжица за сладолед (можете да използвате обикновена, но първата е идеална). Острите ѝ ръбове лесно ще поемат семената от вътрешността ѝ. 2. Как да премахнете излишната мазнина от храната Ако ястието ви се окаже мазно, излишната мазнина може да се отстрани с няколко кубчета лед и хартиена салфетка или кърпа. Увийте леда в салфетка и го прокарайте по повърхността на съда. Ледът ще привлече като магнит мазнината, която салфетката ще попие. 3. Боравете с алуминиевото фолио като опитен готвач Кухненско фолио се разтяга и къса? Съхранявайте го в хладилник. Когато изстине, то е по-лесно за обработка и по-малко лепкаво. 4. Лесно белене на цитрусови плодове Това е специален съвет за тези, които не обичат да белят портокалите и лимоните. Поставете плодовете в микровълновата за 20 секунди и след това можете да ги обелите много лесно. 5. Улеснете обелването на варени яйца Когато варите яйца, добавете малко сода за хляб или оцет във водата. И двете съставки проникват вътре в черупката и улесняват отделянето от белтъка. 6. Как лесно да настържете меко сирене Преди да настържете, сложете сиренето във фризера за 30 минути. Когато се втвърди, няма да залепне за рендето и ще се натроши добре. 7. За да не плаче, докато реже лук Преди да започнете да режете, сложете лука във фризера за 30 минути. Но не забравяйте, че този метод е добър само ако планирате да го пържите или готвите. Не можете да използвате лук в това състояние за салата. 8. Как се приготвя цяло пиле Когато печете цяло пиле (или друга птица), обърнете го с гърдите надолу. Работата е там, че в тази част има най-много месо, така че колкото по-близо е тази част до източника на топлина, толкова по-бързо ще се сготви. |