Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Природонаучният музей търси дом на две изключително интересни костенурки
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:59 / 01.09.2024Коментари ()3787
© Plovdiv24.bg
Регионален природонаучен музей Пловдив търси дом на две изключително интересни костенурки, видя Plovdiv24.bg. във Фейсбук страницата им.

"Здравейте, приятели!

Имаме две китайски трионикси, които търсят любящи осиновители!

1. Тони - на 3 години, в момента се намира в нашия музей. Ако искате да осиновите Тони и да му осигурите безопасна и обичлива среда, свържете се с нас. С удоволствие ще ви помогнем да го приемете в семейството си.

2. Вторият трионикс е на 4 години и в момента се намира в София. Черупката му е с размери около 11 на 10 сантиметра. Ако проявявате интерес да го осиновите, ние ще ви свържем със стопанина му в София, за да го получите.

Можете да се свържете с нас на лични съобщения или на телефона на музея, за да получите повече информация.

Нека намерим сигурни и обичливи осиновители за Тони и неговия приятел!", споделят от там.

Китайският трионикс или Китайска мекокорубеста костенурка е вид костенурка, за първи път описан от Вигман през 1835 година.

Китайският трионикс може да достигне големина на черупката от около 30 cm. Между пръстите на краката има плавателни ципи, които правят вида добър плувец. Костенурката е наричана "мекочерупчеста“, понеже върху черупката ѝ липсват люспи от рогово вещество, а е кожеста и мека.

Китайският трионикс е предимно хищник, храни се с останки от риба, ракообразни, мекотели, насекоми и семена на блатни растения. Търси прехраната си през нощта.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Prirodonauchniyat-muzei-tursi-dom-na-dve-izklyuchitelno-interesni-kostenurki-2240427
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.