Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Прокурорска проверка за излагане на опасност на здравето на учениците от Варна
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:47 / 04.01.2007Коментари ()1095
Окръжният прокурор на Пловдив Андрей Атанасов ще разпореди проверка по член 137 от Наказателния кодекс за излагане на опасност на здравето на учениците от Варна, които са вървяли пеш километър и половина заради непочистените от сняг пътища в парк ”Родопи”. Това заяви самият той пред Дарик.

При доказване на неправомерно административно бездействие от страна на длъжностни лица от община Куклен или фирмата, поддържаща пътя, законът предвижа наказание до 3 години затвор. Юристи обаче коментираха, че в подобни случаи е изключително трудно доказването на умисъл в действията или бездействието и посочиха като драстичен пример оправдателните присъди на директорката и други служители от Дома за сираци в Джурково, където поради студ и недохранване преди години починаха 13 деца.

Според психоложката на варненските ученици Тинка Динева, при принудителния преход в снега здравето на децата не е било подложено на риск и те дори са се радвали на приключението. Динева обаче посочи, че в момента шосето е опасно заледено, защото е почистено, без да е опесъчено.

След скандала с варненските ученици хотелиерите в парк “Родопи” са получили уверенията на кмета на Куклен Димитър Сотиров за спешни действия при снеговалеж, съобщи управителят на хотел “Копривките” д-р Красимир Георгиев. Според него досега туристическите обекти не са имали директна връзка с фирмата, поддържаща пътя, защото машините й не можели да започнат чистенето на снега без разпореждане от община Куклен.

Информацията е на Дарик радио.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Prokurorska-proverka-za-izlagane-na-opasnost-na-zdraveto-na-uchenicite-ot-Varna-22426
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.