Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Човек лежи на асфалта, някои подминават, други спират. Какво е станало?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:23 / 04.09.2024Коментари ()19515
© Plovdiv24.bg
Читател на Plovdiv24.bg разказва:

"Здравейте. В петък (30.08) около 20:05 часа се движих по ул. "Даме Груев" по посока ул. "Бяло море". На кръстовището между ул. "Даме Груев" и ул. "Македония" спрях на червен светофар. След като светна зелен сигнал продължих към ул. "Бяло море" и на първата пешеходна пътека там вече имаше 2 спрели автомобила, а един човек лежеше на пешеходната пътека.

Веднага отбих и слязох да проверя какво се е случило. Шофьорите на другите 2 автомобила казаха, че са видяли синьо рено да удря човека на пешеходната пътека, след което шофьорката е заобиколила падналия човек и е продължила напред. Видях, че човекът се свести, другите шофьори се обадиха на 112, а аз реших да направя обиколка и да проверя дали ще попадна на въпросното синьо рено.

Нямах успех с търсенето и се прибрах. След няколко дни установих, че камерата в автомобила ми е записала инцидента. Кадрите са отдалече, номерът на автомобила, причинил ПТП-то, не се чете, понеже беше тъмно, но пък се вижда модел и цвят. Точният час на инцидента е 20:07. Вчера предадох записите на Първо РУ. Поне в момента, в който бях там, служителите не знаеха дали има сигнал за подобен случай, но приеха записите и издадоха протокол.

Бих искал чрез вас да се даде гласност на случая. Не знам дали наистина няма сигнал към полицията за инцидента или нещо друго се е случило. Ако пострадалият чете, нека се свърже с вас, в случай че има нужда от кадрите.

Искам да отправя и един призив към всички участници в движението по пътищата. Когато причините ПТП, не си плюйте на петите... няма да се скриете от правосъдието и единствено усложнявате ситуацията си. Призив и към свидетелите: когато видите човек да лежи на земята, нищо не ви коства да спрете и да проверите дали може да помогнете с нещо. Имаше няколко човека на първа линия в тази ситуация, които просто подминаха... ако това се случи на ваши познати, едва ли бихте искали хората да ги подминават".



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Chovek-lezhi-na-asfalta-nyakoi-podminavat-drugi-spirat-Kakvo-e-stanalo-2250461
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.