Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
На кораба ''Ал Тауфик'' са плавали сирийци под грузински флаг
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:13 / 09.10.2004Коментари ()1232
©
Корабът "Ал Тауфик" не е собственост на никоя държавна или частна грузинска структура, се казва в писмо на Посолството на Република Грузия в България, цитирано от Министерството на външните работи. Писмото е изпратено във връзка с вестникарски публикации у нас, че грузинци са потопили наши рибари.
Според документите, които се намират в Морската администрация във Варна, корабът плава под грузински флаг, но е собственост на сирийската фирма “Tartous shipping co”. Съгласно международното законодателство за мореплаването, отговорност за действията на кораба и екипажа носи собственикът – в дадения случай “Tartous shipping co”, се казва още в писмото.
Сред членовете на екипажа няма грузински граждани, заявява посолството и изразява съжаление, че от първите страници на много български вестници е съобщено за инцидент, който не е бил докрай проверен, а заглавията не съответстват на дружеските и добросъседски отношения между Грузия и Република България.
Междувременно медии съобщиха, че корабът "Ал Тауфик" е открит в пристанището на руския град Новоросийск и двама български военноморски инспектори са заминали на място за проверка.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Na-koraba-Al-Taufik-sa-plavali-siriici-pod-gruzinski-flag-2253
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.