Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Как да "съживим" стария хляб, за да го направим отново годен за ядене
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:38 / 11.09.2024Коментари ()1606
©
На всички ни се е случвало хлябът вкъщи да се застои повече време и да стане прекалено твърд, за да е годен за ядене. Преди да го хвърлим обаче, може би си струва да изпробваме метода, чрез който хлябът става отново мек и вкусен. В социалните мрежи, включително и в TikTok, където откриваме видеа с всевъзможни кулинарни съвети и идеи, вече има редица клипове, които описват начина за "съживяването" на хляба.

За целта е необходимо да го намокрим с вода, която да попие добре, но не прекалено, за да не капе след това. Важно е хлябът да е навлажнен, като обаче внимаваме да не се разпадне или разкашка.

След това вече идва ред да го поставим във фурната на около 100 градуса за 20-30 минути. Можем да познаем, че е готов, когато вече не е твърд, а е омекнал и приятно топъл. Най-хубавото пък е, че отново е като прясно изпечен.

Освен това плюс на този метод е, че може да приложим както върху цял хляб, така и върху останала половина, което означава, че не е нужно външната част да е изцяло кората.

Полезно е да имаме предвид също, че за този начин трябва да съобразим и колко застоял е хлябът ни и какъв вид е той. Тези фактори може да повлияят на количеството вода, която е необходимо, както и нужното време във фурната. Например, ако хлябът ни не е прекалено остарял и втвърден до камък, е достатъчно едно бързо намокряне с по-малко вода.

При прилагането на този метод с нарязан на филии хляб обаче трябва да сме една идея по-внимателни, тъй като по-лесно може да се разпадне от водата. Най-лесно и ефективно се получава с цял хляб, включително ненарязани франзела, фокача или чабата, както и хляб с квас, пише Well and Good, цитиран от lifestyle.bg.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Kak-da-suzhivim-stariya-hlyab-za-da-go-napravim-otnovo-goden-za-yadene-2259416
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.