Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Съдът иска сграда за административен съд
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:50 / 11.01.2007Коментари ()1163
Искане за осигуряване на сграда за новия Административен съд в Пловдив ще внесе днес председателят му Георги Петров в Общинския съвет, при кмета на града д-р Иван Чомаков и областния управител Тодор Петков.

Сградата трябва да бъде определена и ремонтирана до 1 март, когато трябва да започне да функиционира Администратвния съд. В новият съд ще работят 73-ма служители, от които 18 съдии. Адиминстративният съд ще разглежда данъчни дела, жалби срещу решения на Общинския съвет, срещу актове на кмета и областния управител, срещу наказателни постановления издадени от КАТ и от всички административни институции. Това каза в съдебната рубрика на Дарик радио „Темида” председателят на Административен съд Пловдив Георги Петров.

Според новият Административно-процесуален кодекс вече могат да бъдат сключвани споразумения между страните и по дела от административен характер. Делата започнати в административното отделение на Пловдивския окръжен съд ще бъдат завършени там, новият съд ще започне на чисто, каза още Петров.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Sudut-iska-sgrada-za-administrativen-sud-22622
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.