Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Подновяват идеята за ски писти на “Остри връх” край Батак
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:29 / 11.01.2007Коментари ()1562
До края на годината трябва да приключи реализацията на проект “Проучване на възможностите за публично-частни партньорства за изграждане на ски писти и ски лифтове до “Остри връх”. 75% от финансирането е по програма ФАР на ЕС, а 25 % на община Батак. Общата стойност е 25 000 евро.

Партньор на община Батак е Националното сдружение за малък и среден бизнес. Крайната цел е изработване на Концепция за изграждане на национален туристически и спортен център в местността “Остри връх” край Батак. В рамките на проекта ще бъдат осъществени проучвания на ландшафта, съобразени и с новите изисквания по Натура 2000, туристическото предлагане и възможностите на местните хора и бизнес при евентуалната реализация на бъдещ инвестиционен проект.
От община Батак и Националното сдружение за малък и среден бизнес се надяват, че резултатите от проучванията и документацията ще бъдат добра основа за изработване на проект, с който да се кандидатства по структурните фондове на ЕС. Подобни идеи и проучвания за същата местност имаше и преди 15 години, но тогава те бяха пренасочени към неосъществения проект “Сютка”.

Информацията е на pa-media.net.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Podnovyavat-ideyata-za-ski-pisti-na-Ostri-vruh-krai-Batak-22627
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.