Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Министър направи изненадваща инспекция в Пловдив: Нещата пак не потръгнаха
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:28 / 16.09.2024Коментари ()6964
Концертната зала на Пловдив бе един от най-големите символи на музикалния живот не само в града на тепетата. Тя бе в продължение на десетилетия дом на Пловдивската филхармония, в нея са се състояли концерти, които са част от златните страници на българската музикална култура! 

Това съобщи министърът на културата Найден Тодоров. И добави:

"От вече почти седем години залата е затворена поради редица проблеми, насложени и останали нерешени в годините.

След дълги саги и прехвърляния на отговорност, миналата година Министерството на културата пусна обществена поръчка за ремонт на емблематичната зала. И сякаш се видя светлина в тунела. Очакваше се ремонтът да приключи за около година и обновената зала да отвори за пловдивската публика със 750 места и осъвременена визия.

Въпреки всички надежди, обаче, нещата пак не потръгнаха - поради различни проблеми и неразбирателства, ремонтът бе забавен и в момента е почти спрял. По време на самите ремонтни дейности са били открити и нови обстоятелства, които според специалистите изискват актуализация на целия проект.

И като човек, роден в Пловдив и слушал първите симфонични концерти в живота си именно в тази зала, реших да проверя какво действително се случва.

Снимките са от проверката на място.

И независимо от всичко, Министерството на културата ще направи възможното нещата да се случат и пловдивчани отново да имат своята Концертна зала! Защото Културата е предопределяща за националната идентичност и в този смисъл - за националната сигурност и защото не може вторият по големина град в България, един от най-старите градове въобще в света да няма своя Концертна зала!"


Още по темата: общо новини по темата: 73
17.09.2024 »
02.02.2024 »
22.01.2024 »
23.11.2023 »
22.11.2023 »
21.11.2023 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Ministur-napravi-iznenadvashta-inspekciya-v-Plovdiv-Neshtata-pak-ne-potrugnaha-2264965
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.