Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Реконструкцията на Концертна зала Пловдив е спряна по препоръка на фирмата, осъществяваща строителния надзор
Автор: Диана Бикова 08:11 / 17.09.2024Коментари ()2995
Реконструкцията на Концертна зала Пловдив е спряна по препоръка на фирмата, осъществяваща строителния надзор. Причината са открити конструктивни изменения, които компрометират бъдещата сграда. За спирането на строително-монтажните дейности съобщи министърът на културата Найденов Тодоров, който е посетил обекта преди дни, предава Plovdiv24.bg.

Конструкцията на сградата е силно амортизирана и не отговаря на съвременните изисквания против земетресения. Това налага преработка на проектите с цел укрепване на сградата. Освен това при разчистване на обекта строителите са се натъкнали на стъклена вата, която пък задължително трябва да се отстрани, тъй като е карцерогенна. 

Бившият партиен дом на Пловдив, който приютява редица държавни и общински структури, както и ниското тяло, което пък е познатата на всички Концертна зала, имат противоземетръсни системи. Вероятно изискванията срещу природни катаклизми са претърпели промени, за да се налага препроектиране. 

Всъщност министър Тодоров очевидно е разочарован от развитието на ситуацията с ремонта на пловдивската концертна зала и изобщо не скрива, че е неприятно изненадан. 

Дългоочакваният ремонт на Концертна зала в Пловдив започна през ноември 2023 г. Преди това два пъти бяха обявявани и прекратявани обществени поръчки. Настоящата процедура на стойност 10 090 679,70 лв. без ДДС, осигурени от държавата, беше спечелена от фирма "Заечки" ЕООД от Петрич. Проектът за реконструкцията е на архитектурна агенция "Братя Кадинови" ЕООД, които извършват и авторския надзор. Строителният надзор се осъществява от "Алфа Пи Проджект" ООД. 

В обхвата на обществената поръчка е включено цялостно реновиране на съществуващото сценично пространство, включително прилежащите трактове, изграждане на нова оркестрина, както и четири броя подвижни сценични платформи, които имат за цел осигуряването на нови сценични и театрални възможности за организиране на съвременен тип представления.


Още по темата: общо новини по темата: 73
16.09.2024 »
02.02.2024 »
22.01.2024 »
23.11.2023 »
22.11.2023 »
21.11.2023 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Rekonstrukciyata-na-Koncertna-zala-Plovdiv-e-spryana-po-preporuka-na-firmata-osushtestvyavashta-stroitelniya-nadzor-2265526
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.