Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ами сега? Инфраструктурата от южната страна на пробива под гарата не можела да поеме потока, идващ от бул. "Васил Априлов"
© Plovdiv24.bg
Съдбата на стадион "Тодор Диев" не е предизвестена. Предстои да се направи обществено обсъждане, на което хората да кажат мнението си - да се направят нови пътни връзки или спортното съоръжение да остане, а трафикът да е затапен. Това става ясно от думите на заместник-кмета по строителство инж. Тошо Пашов

Както Plovdiv24.bg първи съобщи, има идея част от стадиона да се използва за пътна инфраструктура, а друга да се трансформира в парк. Феновете на "Спартак" Пловдив пък настояват за категорична позиция от община Пловдив.

"Въпросът за стадион "Тодор Диев" е дискусионен. Аз лично не мога да взема решение какво да се случи, защото това е предмет на обществено обсъждане. Хората ще кажат какво искат" - коментира инж. Пашов. 

Заместник-кметът подчерта към темата трябва да се подхожда комплексно. Казусът  възниква във връзка с изграждания в момента автомобилен пробив под централна гара.

"Има необходимост от нови пътни връзки и тя се обуславя от факта, че излизайки в южна страна, пътната инфраструктура не е подготвена да поеме този поток, който ще се насочи от бул. "Васил Априлов" през подлеза под гарата и ще излезе в южна посока. В момента обсъждаме нещата и мисля, че в скоро време ще вземем решение по този въпрос" - обясни той. 

Екипът на Пашов в момента подготвя заданието за избор на проектант на бъдещите пътните развръзки. Намерението на община Пловдив е едновременно с пускането на подлеза в експлоатация да се реши въпроса и с развръзките в район "Южен".



Още по темата: общо новини по темата: 328
18.09.2024 Няколко градски линии възстановяват маршрутите си по западното платно на бул. "Руски"
17.09.2024 4 градски линии възстановяват маршрутите си по западното платно на бул.
"Руски"
13.09.2024 Колите тръгнаха през колелото на Гарата, пускат Бетонния мост преди
Коледа
05.09.2024 Вече асфалтират кръговото на Централна гара
05.09.2024 Читател: Кръговото на гарата да е по-малко, за да поема повече коли
04.09.2024 Кметът на Пловдив с добри инфраструктурни новини
предишна страница [ 1/55 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Ami-sega-Infrastrukturata-ot-yuzhnata-strana-na-probiva-pod-garata-ne-mozhela-da-poeme-potoka-idvasht-ot-bul-Vasil-Aprilov-2269876
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.