Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Карат казанджиите да стават доносници
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:02 / 15.01.2007Коментари ()1083
©
Митничарите, които контролират варенето на ракия, се опитват да превърнат казанджиите и селските кметове в доносници.

Това заяви вчера главният секретар на партия "Ред, законност, справедливост" Яне Янев.

В районите на Свиленград, Петрич, Сандански, Кресна, Айтос, Карнобат и Варна служители на митниците са карали кметовете и стопаните на казани да пишат докладни. В тях трябвало да е описано кой има незаконни казани и кой какви количества алкохол е сварил след 1 януари. Ако хората по селата бъдат превърнати в доносници и бъдат задължени да докладват писмено в коя къща колко ракия има, или кой има казан, това ще доведе до братоубийствена война, предупреди Янев.

В сряда той ще внесе в парламента предложения за промени в Закона за акцизите и в Закона за виното и спиртните напитки. Според тях налогът върху домашната ракия трябва да се отложи с 2 г. Освен това размерът му трябва да е разумен, за да бъде събираем.

Янев ще предложи от 2009 г. да се въведе акциз от 50 ст. на литър при сварено количество до 50 литра. От 50 до 100 литра ставката да бъде 1 лев, а над това количество - 2 лева на литър.

Сега шефът на бюджетната комисия Петър Димитров се държи не като политик, а като джипи и съветва хората кой колко алкохол да приема, заяви още Янев. Ако управляващите не се вслушат в гласа на народа, за първи път в историята на България празникът Трифон Зарезан на 14 февруари няма да се чества по лозята, а на жълтите павета в София с всеобщ протест, предупреди още той. Информацията е на вестник "Стандарт".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Karat-kazandzhiite-da-stavat-donosnici-22724
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.