Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Редки снимки на един от най-великите българи бяха разпространени в социалните мрежи
Редки снимка на един от най-великите българи бе разпространена в социалните мрежи от групата "Българската история в професионалната борба".

 

На титулната снимка към статията, която е много слабо известна у нас, виждаме българския професионален борец Дан Колов заедно със застрелян от него лос. Снимката е от септември 1929 г. и е заснeта близо до Сен Фаустин, Канада.

Ловът е едно от любимите хобита на Дан Колов и когато той говори за него, често споменава именно този лос като най-голямото си ловджийско постижение.

През 1929 г. в монреалската преса се съобщава, че лосът на Дан тежи около 1,800 паунда (816 кг).

Снимката беше сканирана наскоро и достига до нас благодарение на американския университет "Нотр-Дам“, където се съхранява тя, или ако трябва да бъдем по-точни, където се съхраняват две нейни копия.

Снимката е част от огромната колекция от снимки на кеч промоутъра Джак Пфефър (1894-1974). Въпросният Пфефър събира снимки на професионални борци в продължение на няколко десетилетия. Колекцията му е от над 4,000 снимки и се съхранява в гореспоменатия университет.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Redki-snimki-na-edin-ot-nai-velikite-bulgari-byaha-razprostraneni-v-socialnite-mrezhi-2273548
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.