Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
С питка с мед посрещнаха студентите в един от най-предпочитаните университети в България
Технически университет-София, филиал Пловдив откри своята нова академична година, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Под звуците на студентския химн стотици младежи прекрачиха прага на учебното заведение. 

На церемонията присъстваха заместник областния управител Атанас Ташков, началникът на РУО Пловдив Иванка Киркова, както и основателят на "Тракия икономическа зона" инж. Пламен Панчев. 

Директорът на университета доц. д-р Никола Шакев приветства първокурсниците с тържествено слово.

"Техническият университет е една институция, доказала се в годините като необходима на обществото за развитието на икономиката, образованието и  кадрите. Със своята 79-годишна история той гордо е посрещал предизвикателствата, които развитието на технологиите са му представяли. Филиала в Пловдив вече 38 години се утвърди, като важен партньор на индустрия на обществото и местната власт.

Днес е важен ден за първокурсниците. Ден, изпълнен с надежда и планове. Това е един смел и отговорен ден. Такъв е, защото тези дни дават старта на 4-годишно обучение. Период, в който ще се сблъсквате със знания и предизвикателства, които трябва да преодолявате. Технологиите се развиват бързо, както никога досега“, каза доц. Шакев.

Инж. Ташков също приветства студентите, като изтъкна, че университетът е един от най-предпочитаните в страна. 

Младите хора, които завършват учебното заведение, са конкурентоспособни и имат успешна реализация с добри възнаграждения в областта и страната.

На церемонията бе връчен и почетен плакет и грамота на инж. Пламен Панчев за успешната работа на университета с "Тракия икономическа зона". 

Теодор Демирев от студентския съвет пък даде ключов съвет на своите състуденти.

"Добрият инженер не е този, който знае всичко, а този който знае къде и как да търси".

Церемонията бе съпроводена от музикалните изпълнения на дуо "Доминанто".

Цялата церемония можете да видите долу във видеото.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/S-pitka-s-med-posreshtnaha-studentite-v-edin-ot-nai-predpochitanite-universiteti-v-Bulgariya-2273616
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.