Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Родители от Пловдив в безизходица заради безкрайните ремонти
©
Родители на ученици от ОУ "Васил Петлешков" сигнализират за силни затруднения да заведат децата си на училище. Ето какво пише Красимир Каракашев в обръщение до институциите:

"На вниманието на Община Пловдив, Район Западен - Община Пловдив, ОД на МВР Пловдив - Министерство на вътрешните работи, Тони Стойчева - кмет на район "Западен"

Бих желал да споделите как родителите да закарат децата си до училище "Васил Петлешков" по съществуващите улици към момента?

Напълно съзнавам ситуацията с ремонта на улица "Царевец". Но:

1. На бул. "Пещерско шосе" е забранено/невъзможно спирането за престой и паркирането.

2. Ул. "Бряст" е еднопосочна в посока запад.

3. Ул. "Царевец" е в ремонт.

Единственият вариант, който хората намират по някакъв начин, обикаляйки като глухи кучета, е да спрат за малко в междублоковите пространства около улица "Равнища".

Улица "Бряст" не е пригодена по никакъв начин за двупосочно движение.

Родителите, които тръгват на работа и водят децата си на училище, ще ги оставят с автомобилите си - това е ясно на всички. Дотогава тези идващи от западната част на квартала ще спират за малко пред училището, за да оставят децата си и ще продължават. Това също Ви е ясно. Така ли трябва да е?

След като затваряте улица за ремонт, преди това някой трябва да помисли за организацията на движението, тъй като в района има училище.".

Както вече писахме, ремонтът на ул. "Царевец" трябва да приключи до края на годината. На обекта работят две фирми - ДЗЗД "Еко проект - Пловдив" и "София асфалт". Първата прави Южния обходен колектор в западното платно на улицата по проекта на държавната компания ВиК Пловдив. Другата има договор с община Пловдив за ремонт на самата "Царевец".

От днес е затворена още една улица в района.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Roditeli-ot-Plovdiv-v-bezizhodica-zaradi-bezkrainite-remonti-2274853
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.