Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Жена ли е в основата на мелето във варненската дискотека?
© NOVA
Кой е виновен за мелето пред варненска дискотека и имат ли право охранителите да удрят клиенти на заведения? Въпросите възникнаха след масово сбиване между около 20 български младежи и украински моряци във Варна. Част от случилото се е записано и на видео. На кадрите се вижда как един от охранителите замахва няколко пъти с бухалка и удря украинец, който лежи на земята.

Оказва се, че момиче е в основата на мелето. Един от украинците настоятелно ухажвал жена от българската компания. Започнал бой, а в него се включили и трима от охранителите на заведението.

Според една от версиите единият украинец бил боксьор с редица награди. След употреба на много алкохол той станал агресивен и започнал да удря всеки, когото види. Именно той е заснет легнал пред дискотеката. Служителят, който го удря с бухалка, е задържан за срок до 24 часа след мелето. Той е на 20 години и няма предишни криминални прояви, казват от МВР.

Случаят е от нощта срещу 18 септември. Образувано е досъдебно производство. Тежко пострадали няма. Всички потърпевши са с леки телесни повреди. За нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди законът предвижда затвор за срок до 3 години.

Темата коментира Милен Иванов, бивш зам.-ректор на Академията на МВР. Той е експерт по сигурност и от около 15 години обучава охранители.

"Охраната в такъв тип заведение е най-сложна. Там ходят много хора, пият алкохол, а част от тях отиват, само за да се сбият", обясни Иванов пред NOVA. 

По думите му това е причината в другите държави да е въведен фейс контрол. "Допускат се само хора, които нямат външни белези, че са отишли да се забавляват, биейки хора", допълни експертът.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Zhena-li-e-v-osnovata-na-meleto-vuv-varnenskata-diskoteka-2274936
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.