Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Заводът за хартия в Стамболийски затваря от 1 октомври
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:43 / 27.09.2024Коментари ()6145
©
За поредна нощ с тежка миризма в Стамболийски след пожара преди три дни съобщиха жители на града. По този повод днес кметът Петър Неделев разговаря с директора на завода за хартия Александър Криклер, който го е уверил, че от 1 октомври предприятието спира работа за голям ремонт. Според хората миризмите са били тежки и задушливи. Те твърдят, че след пожара миризмата не е била като от горяща хартия, а от химикали и терпентин. 

Кметът на Стамболийски Петър Неделев каза, че през деня не се е усещала миризма, но снощи отново са постъпили сигнали от живеещите в града. 

"Всяка сутрин след пожара получавахме данни от станцията, която измерваше и показателите са малко над допустимите. Няма опасност, но въпреки всичко се усещаше миризмата. В момента положението е спокойно, въздухът е чист, няма опасност, дори мобилната станция я преместиха на друго място. В разговора с г-н Криклер той увери, че ще направи всичко възможно да не се допускат миризми в атмосферата. Продължават да подобряват технологията на производство. От 1 октомври спират за голям ремонт. В тази насока ще имат подобрения и за улавяне на миризмите", посочи Неделев. 

Кметът обясни още, че прокуратурата продължава да разследва причините за пожара. Заради това днес специалисти от пловдивската екоинспекция също не са били допуснати за оглед и замервания на територията на предприятието, съобщи радио "Пловдив".


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Zavodut-za-hartiya-v-Stamboliiski-zatvarya-ot-1-oktomvri-2278721
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.