Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Инвеститор: Имаме две години преди да се случи нещо голямо
©
Въпросителните около изкуствения интелект са големи, но за мега компаниите е по-лесно. Единствено към Google се губи доверието  със съмнение дали тази голяма промяна няма да доведе до срив на приходите им от реклама. Това каза пред телевизия Bloomberg инвеститорът Любомир Леков.

"Ясно е, че има един огромен победител в момента и това е Nvidia. Те продават всички тези компютърни платки, които, заедно със софтуера, позволяват големите езикови модели да се случват". 

Оценката на OpenAI от 150 млрд. долара не се базира на някакви сериозни приходи, а да не говорим за печалба, добави Леков.

"За това една от теориите, която не се харесва на инвеститорите, но е изтъкната от Питър Тийл, е, че моментът сега в много голяма степен прилича на 1999 година - на интернет балона. Тоест, имаме две години преди да се случи нещо голямо, но е трудно да се каже какво точно". 

"Голяма част от инвеститорите, които са "на фронта", казват, че по-скоро моментът прилича на този през 1995 - тоест, че имаме шест години преди някакво сериозно спукване. Това, което е ясно е, че изкуственият интелект променя всичко, но все още тези, които инвестират, не могат да печелят от това, защото развитието на технологията е все още на ранен етап". 

Големите компании печелят от други неща - облачните услуги остават много сериозни и за това Великолепната седморка - Microsoft, Meta и останалите - имат много добър бизнес модел, базиран на останалите си услуги, а от изкуствения интелект все още не печелят, подчерта Любомир Леков.

"Големият въпрос е дали ще започнат да печелят и от това много скоро".


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Investitor-Imame-dve-godini-predi-da-se-sluchi-neshto-golyamo-2280913
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.