Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Разясняват е-досие в Асеновград
©
Експерти от Регионалната здравна инспекция в Пловдив ще имат изнесен пукт в Асеновград днес. От 10 до 15 ч. ще се разясняват предимствата на електронното досие, съобщи за Plovdiv24.bg директорът на РЗИ д-р Аргир Аргиров.

Мобилният кабинет се разкрива в сградата на общината. Новата услуга е напълно безплатна за гражданите. Експертите от e-zdrave ще помагат на желаещите да изтеглят приложението за електронно здравно досие на мобилния си телефон.

Важно е гражданите да имат актуални e-mail и телефонен номер. Електронното досие се издава персонално, срещу удостоверяване сдокумент за самоличност. Чрез приложението може да се проследяват здравни осигуровки, медицински рецепти, направления и всякакви други услуги, свързани със здравословното състояние.

Д-р Аргиров съобщи още, че на 5 и 12 октомври в сградата на РЗИ в Пловдив ще  се правят имунизации срещу Covid-19. Ще се поставят и ваксини против грип, но пациентите трябва предварително да си ги закупят от аптеките. На същите дати ще се дават разяснения и е-досие.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Razyasnyavat-e-dosie-v-Asenovgrad-2282071
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.