Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Разбраха се: Общините Пловдив и "Марица" решиха за транспорта на село Труд
©
Две нови спирки за автобусите към Хисаря, Карлово и Панагюрище ще бъдат изградени в Пловдив, за да се ползват от жителите на село Труд. Спирките ще са до мола на бул. "Руски" и до бившия завод "Ален мак". Заедно с жп превоза проблемът с транспорта на живущите в Труд ще бъде решен. Това е договорено между кмета на община "Марица" Димитър Иванов и ресорният заместник-кмет на Пловдив Ангел Славов на работна среща при областния управител проф. Христина Янчева, предава Plovdiv24.bg.

Очаква се до края на месеца да се подготви техническата документация за обсъждане и приемане от комисията по транспорт в областна администрация. 

Другият начин за облекчаване на транспортната ситуация е е в пик-часовете сутрин, обед и вечер да се добави още по един курс на маршрутна линия № 5. Още днес ще бъде проведен разговор с превозвача, обслужващ маршрута. След получаване на съгласието на фирмата областната транспортна комисия трябва да утвърди новата транспортна схема. 

В града има 7 маршрутни линии, три от които излизат извън общината, а другите се движат в града. На последния конкурс преди десетина години са възложени само линиите с номера 5 и 8, тъй като за другите не е имало кандидати, защото те не се дотират от община и държава. Когато се пусне големия конкурс ще бъде отново за всички маршрутни линии.



Още по темата: общо новини по темата: 21
30.09.2024 »
19.09.2024 »
10.09.2024 »
09.09.2024 »
04.09.2024 »
04.09.2024 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Razbraha-se-Obshtinite-Plovdiv-i-Marica-reshiha-za-transporta-na-selo-Trud-2282189
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.