Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Иван Костов: Никой не ме чу, когато казах, че Ахмед Доган е проклятието на България
©
На 10 октомври ще предам на "Държавен архив" моят личен архив, който не е никак малък. Това заяви пред БТВ Иван Костов, министър-председател на България (1997–2001).

"За жалост влизането на България в Европейския съюз се сведе до усвояване на евросредства."

"Не е добре за обществената дискусия, когато ключови думи се изпразват от съдържание. Думата евроатлантизъм e на този път - изпразва се от съдържание."

В обществото нагласата се е променила, смята той.

"Не можеш да управляваш цялата държава със 70-80 депутата. Не може да я управляваш с десетилетия", допълни Костов.

"Проблемът сега е тежкото поражение на мафиотската система върху съдебната власт. Прокурорите и съдиите се държат по арогантен начин", разкри премиерът (1997-2001).

Той припомни репликата си от 1999 г., че Доган е проклятието на България и каза, че тогава никой не го е чул. Едва сега обществото разбира негативната роля на Доган за обществените процеси в България, каза Костов.

"Президентът не може да разбере правилно ролята си в държавата. На поста е вече втори мандат и често влиза в политическия сектор, където не му е мястото. Не бива да влиза в партийните отношения", коментира той.

"И ГЕРБ, и ПП-ДБ, и ДПС и всички други партии, които ще влязат в НС трябва да си дадат сметка, че само от тях зависи да има кабинет, няма от кого друг", завърши Иван Костов.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Ivan-Kostov-Nikoi-ne-me-chu-kogato-kazah-che-Ahmed-Dogan-e-proklyatieto-na-Bulgariya-2283259
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.