Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
По-добре да закъснеем, отколкото никога да не пристигнем
Автор: Ивет Калчишкова 16:28 / 05.10.2024Коментари ()710
На пръв поглед снимките към тази статия изобразяват едно и също, а именно - жестоки катастрофи. Счупени стъкла, зверски огънати ламарини, полулипсващи коли и надеждата да няма загинали.

За съжаление все по-често виждаме тези смразяващи кадри в интернет, по телевизията и на живо. Всеки един от нас инстинктивно се надява да не познава шофьора на колата и спътниците му.Тайничко наум си казваме, че това няма да се случи на нас. И така с чиста съвест подминаваме снимките и ги приемаме за поредната тежка катастрофа в града и страната.

Статистиката главоломно расте със всеки изминал ден. За по-малко от месец Пловдив загуби двама млади мъже след удари на оживени булеварди.

Причините за инцидентите все още се изясняват, но със сигурност има едно обединяващо - високата и несъобразена скорост. 

Кадрите от всички катастрофи в последната година в Пловдив спокойно могат да бъдат показвани в училище в часа по "Безопасност на движението" и да бъдат за стотен път обяснени последствията.

Точно така е постъпил и творецът Cole Kessel. Той създава "арт инсталация" на тема "Шофирай безопасно" и поставяйки в най-големия музей във Франция - Лувъра. Снимките на зверски разбити поршета в стените на този величествен културен стожер бързо се разпространиха в социалните мрежи.

Зрелищните и реалистични кадри не могат да оставят равнодушен никого.

Малко след първоначалната еуфория стана ясно, че цялата "инсталация" е създадена от изкуствен интелект. Творецът е прочел новина за ужасяваща катастрофа със сходен автомобил и е направил препратка към усещането на непобедимост, което тези коли дават и което амият той е изпитвал.

През изкуството си той апелира към всички да помнят, че е по-добре да закъснеят, отколкото никога да не пристигнат.

Сега, четейки всичко това, у вас се поражда въпросът:

Защо у нас тази "инсталацията" е реална и трябва ние губим непрестанно човешки животи? Закъде точно бързаме, че сме готови да рискуваме всичко и да се превърнем в поредната жертва на статистика от която така или иначе никой не се вълнува. 

Сигурнисме, че никой не иска да бъде запомнен по този начин.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Po-dobre-da-zakusneem-otkolkoto-nikoga-da-ne-pristignem-2283439
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.