Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пенсионери: В България е живот-мечта, имаме две жилища, добро здравеопазване и всичко е на много ниски цени
©
Под заглавие: "Живея българската си пенсионерска мечта", "Дейли мейл" публикува на страниците си за имоти обширно писмо от Саймън Хил, бивш учител, сега пенсионер, който има със съпругата си два имота в България, получават по-добро здравеопазване, наслаждават се на горещите лета и карат ски през зимата и всичко това - срещу невероятно ниски разходи за живот, както се изразява той.

Саймън Хил е бил учител по английски и доста е пътувал по света, упражнявайки своята професия в страни като Кения, Обединените арабски емирства, Катар и Китай. През 2003 година се завръща със съпругата му Ирена, която е рускиня, обратно на Острова, но много поскъпналите жилища карат двойката да помисли да отиде отново в чужбина. 

Гледайки предаване по телевизията за британци, които отиват да живеят в България, привлечени от ниските цени и гостоприемния климат, те се решават на тази стъпка и през 2005 година заминават. Купуват си доста скъпа къща в село в околностите на Елена за 81 000 евро, но къщата е огромна, в добро състояние и с огромен двор. По-късно си купуват и малък апартамент във Велико Търново, така че летата прекарват на село, а зимите в града. 

Саймън Хил е предоволен от живота си в България, където има нови приятели и достатъчно голяма къща да посреща роднини и приятели от чужбина.

Е, той споменава и някои недостатъци. Като например голямата болезнена бюрокрация, а също бавната поща, защото получават коледните си картички от Острова чак през февруари. Липсват му хубавите английски книжарници, а иначе хубавите механи не могат да заменят напълно традиционния английски пъб. 

"Съпругата ми и аз обичаме живота си в България. Тук животът е прост, лесен и всичко е много достъпно. Никога не бих си помислил да се върна в Обединеното кралство", пише в заключение Саймън Хил.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Pensioneri-V-Bulgariya-e-zhivot-mechta-imame-dve-zhilishta-dobro-zdraveopazvane-i-vsichko-e-na-mnogo-niski-ceni-2284431
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.