Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пловдивчани искат по-добро бъдеще за Сахат тепе
Пловдивчани, живеещи в района на Дановия хълм, с апел за спешно отблагородяване на зоната.

Гражданите изпратиха до редакцията на Plovdiv24.bg идеите за облагородяване на зоната. Те ще запознаят кмета на община Пловдив Костадин Димитров и кмета на район "Централен“ Георги Стаменов с визията за бъдещето на мястото.

Апелът им е придружен с подписка. Най-необходимите и неотложни проблеми споделят тях са следните.

"Необходимост от проучване и идентифициране на подходящи местни растителни видове за засаждане на тепето, които ще допринесат за по-привлекателното и екологично устойчиво пространство за екосистемата на района. Добавената стойност от промяната ще се изразява в подобрена визуална привлекателност на района, намаляване ефекта на топлинния остров, възможности за изграждане на общност и образователни инициативи.

Осветлението на тепето е важен аспект от неговата безопасност, естетика и функционалност. Необходимо е правилно осветяване на Сахат тепе, което подобри изживяването на посетителите, да увеличи видимостта през нощта и да възпира антисоциалното поведение.

Необходимост от кошчета за отпадъци, които да са издръжливи и лесни за почистване.

Необходимост от извършване на ремонт на пътеките на тепето поради пропуквания, разместване и свличания на плочките. Важно е да предприемете действия за ремонт възможно най-скоро. Неремонтираните пътеки могат да представляват риск за безопасността, да намалят удоволствието от използването на тепето и дори да доведат до по-големи проблеми, ако не бъдат адресирани навреме. Чрез инвестиране в редовна поддръжка и навременни ремонти ще можете да гарантирате, че пътеките на тепето остават безопасни, удобни и привлекателни за посетителите.", пишат хората. 

По думите им това е един от най-красивите хълмове в града, а хората не полагат усилия да се превърне в привлекателно място.

Хората са създали петиция в интернет, както и в няколко търговски обекта в район "Централен“. В началото на ноември подписката ще бъде внесена в Община Пловдив.

През  юли екипът ни вече публикуваме материал относно разрухата, която цари на Сахат тепе. 

Припомняме, че в подножието на тепето бе открита алея, носеща името на твореца Милчо Левиев.

При откриването й местните власти обявиха, че имат грандиозни планове за развитието на Сахат тепе.


Още по темата: общо новини по темата: 78
21.09.2024 »
31.07.2024 »
30.07.2024 »
01.07.2024 »
18.02.2024 »
19.08.2023 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdivchani-iskat-po-dobro-budeshte-za-Sahat-tepe-2285094
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.