Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Отново измама в интернет
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:11 / 03.10.2024Коментари ()1765
©
Публикация на страницата "Малка къща" във Facebook накара хиляди потребители да напишат месеца си на раждане, за да "спечелят" къща. След това страницата изпраща съобщение на коментиралите, че им благодари за участието и изисква информация за това къде живеят. Пред NOVA потребители обясниха, че за да спечелят било нужно да споделят публикацията в 10 различни групи. Минути след това обаче получили линк с информация как да вземат "наградата" си.

"Поздравления, вие сте избрани за един от победителите. Данните на нашия екип показват, че не сте завършили регистрацията. Моля, регистрирайте се отново чрез нашата връзка за регистрация. Регистрирайте се сега, защото времето е ограничено. След като завършите регистрацията си, моля, включете пълния си адрес и телефонен номер, на който можем да се свържем с вас, за да улесним доставката на вашата награда. Ако не се регистрирате сега, ние ще анулираме вашата награда. Благодарим ви за участието в нашето събитие."

В линка има бутон, който изисква лични данни. След регистрацията излиза текст IGRA CI2531 и номер 145453, на който трябва да се изпрати SMS на стойност 6 лв. Оказва се, че това е абонамент. 

Според киберексперта Симоен Нгуен целите на тези измами са достъп до лична информация, до акаунти и устройства или финансова печалба.

"Бъдете скептични към оферти, които изглеждат твърде добри, за да бъдат истина. Проверявайте подозрителните линкове чрез специализирани сайтове като "urlscan" или "virustotal". Никога не въвеждайте лични данни или пароли в непотвърдени сайтове", допълни Нгуен.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Otnovo-izmama-v-internet-2285448
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.