Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бързат с покрива на Концертна зала преди дъждовете
© Plovdiv24.bg
Строителите бързат да покрият Концертната зала преди започването на есенните дъждове, предава Plovdiv24.bg.

Както вече съобщихме, реконструкцията на  залата бе спряна миналия месец по  препоръка на фирмата, осъществяваща строителния надзор. При разчистването на обекта са открити непредвидени изменения в конструкцията, които застрашават бъдещата сграда. 

Конструкцията на сградата е силно амортизирана и не отговаря на съвременните изисквания против земетресения. Това налага преработка на проектите с цел укрепване на сградата. Освен това при разчистването строителите са се натъкнали на стъклена вата, която пък задължително трябва да се отстрани, тъй като е карцерогенна. 

Времето, докато се преправят проектите, се използва, за да се направи нов покрив. Така след изготвяне на документацията строителите ще могат да подновят същинската си работа. 

Припомняме, че дългоочакваният ремонт на Концертна зала в Пловдив започна през ноември 2023 г. Преди това два пъти бяха обявявани и прекратявани обществени поръчки. Настоящата процедура на стойност 10 090 679,70 лв. без ДДС, осигурени от държавата, беше спечелена от фирма "Заечки" ЕООД от Петрич. Проектът за реконструкцията е на архитектурна агенция "Братя Кадинови" ЕООД, които извършват и авторския надзор. Строителният надзор се осъществява от "План инвест Пловдив" ООД. 

В обхвата на обществената поръчка е включено цялостно реновиране на съществуващото сценично пространство, включително прилежащите трактове, изграждане на нова оркестрина, както и четири броя подвижни сценични платформи, които имат за цел осигуряването на нови сценични и театрални възможности за организиране на съвременен тип представления.


Още по темата: общо новини по темата: 74
17.09.2024 »
16.09.2024 »
02.02.2024 »
22.01.2024 »
23.11.2023 »
22.11.2023 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Burzat-s-pokriva-na-Koncertna-zala-predi-duzhdovete-2289080
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.