Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Има ли укрития срещу бомбени атаки в жилищните сгради в Пловдив?
Автор: Диана Бикова 20:49 / 12.10.2024Коментари ()2237
©
Войните в Украйна и в Близкия изток и потенциалната възможност да се прехвърлят и в други държави провокира темата за бомбоубежищата в Пловдив.  Общинският съветник Симеон Петров отправи питане към кмета общинската администрация за състоянието на укритията, предава Plovdiv24.bg.

Ситуацията в Европа и Близкия изток е много динамична и е необходимо да сме подготвени по възможно най-добрия начин, за да гарантираме живота и здравето на гражданите - отбеляза Петров. 

От администрацията се изисква информация кой отговоря и следи за състоянието на бомбоубежищата в Пловдив, какъв е броят на укритията в града и колко от тях са предвидени за противорадиационна защита. 

Съветникът пита също дали има публичнодостъпна карта с местоположението на бомбоубежищата, разработени планове и схеми по квартали за придвижване на гражданите при евентуална заплаха. 

Акцент в питането е състоянието на укритията, които преди години са били превърнати в заведения, както и предвидени ли са средства за ремонта и обновлението им. 

Въпросите относно бомбените укрития в подземните части на жилищните сгради са свързани с това дали са издадени препоръки към управителите на етажните собствености да предприемат необходимите мерки, за да ги приведат в използваемо състояние.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Ima-li-ukritiya-sreshtu-bombeni-ataki-v-zhilishtnite-sgradi-v-Plovdiv-2292186
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.