Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Общината ще предостави безвъзмездно апартамент в центъра на Пловдив на гостуващите актьори
Автор: Диана Бикова 16:26 / 13.10.2024Коментари ()2562
©
Община Пловдив ще предостави безвъзмездно на Драматичен театър "Н.О.Масалитинов" апартамент на ул. "Цар Асен" 41 в централната градска част. Жилището се дава за срок от 3 години с единодушно решение на пловдивските общински съветници, предава Plovdiv24.bg.

По време на обсъждането в залата на Общинския съвет присъстваха директорът на театъра Сюзанна Арутюнян-Василевска.

"Трупата на театъра е с изключително добри актьори. Жилището се дава за гостуващи актьори. Това е жест от общината към театъра. Отправям апел към общинската администрация - да се възползваме от това бижу и да интегрираме потенциала му в образователната среда" - заяви съветникът Борислав Матеев. 

Зам.-председателят на ОбС Стефан Послийски призна, че му е станало неприятно от публикации, че се дава безплатно жилище.

"Става въпрос за гостуващи актьори. Пловдивският драматичен театър и постановките му са на национално водещо ниво", каза той. 

"Това е институцията, която изнася култура от Пловдив в Европа. Знаете, постановката "Одисей" гостува успешно в Гърция. Относно домейна "образование - култура" призовавам ви да отидете в музея на театъра, който е много посещаван от ученици, които идват да се запознаят с историята на първия театър в България" - коментира заместник-кметът по по култура, археология и туризъм Пламен Панов

Съветникът Веселин Маневски припомни, че пловдивският драматичен театър навремето има и младежка сцена. Тя се е намирала в читалище "Христо Ботев" и е била единствената извън София, където и до днес има Младежки театър.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Obshtinata-shte-predostavi-bezvuzmezdno-apartament-v-centura-na-Plovdiv-na-gostuvashtite-aktyori-2292373
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.