Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Мадлен Алгафари: Претоварването води до гърмене на бушони
Автор: Йоланда Пелова 19:12 / 10.10.2024Коментари ()1827
©
Здравето има две лица и обхваща телесното и психичното здраве в една неразривна връзка. В съвременния забързан свят все по-често хората се сблъскват с негативни емоции и ситуации, които пораждат тревожност и депресивност, и начинът, по който живеем днес, не е здравословен. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус“ на Радио "Фокус“ психотерапевтът Мадлен Алгафари в Световния ден на психичното здраве. 

"Това претоварване, което матрицата много успешно стимулира, води до гърмене на бушони, а симптомите не са нищо друго освен сигнали, че сме нарушили баланса си.“

По думите й когато човек се чувства напрегнат, притеснен или гневен, то това е сигнал, че не сме на верния път, и ако откажем да ги чуем, след това започва да идват и телесните симптоми. "Когато на нивото на емоциите и на поведението не може да се разреши някакъв проблем, тялото става гостоприемник и започва то да буквализира символите, да ги втелесява,“ обясни тя и допълни, че най-уязвими са хората, лишени от трудности и препятствия в живота. Според специалиста когато човек не се страхува от трудностите, тогава той върви напред, учи уроци и расте, "защото без трудности няма израстване“.

Психотерапевтът е категорична, че е необходимо хората да използват себепознанието – да се наблюдават, да анализират себе си и да си задават въпроси за полезността на дадено преживяване, независимо дали е положително и отрицателно. Важна е поуката и урокът, който носи със себе си израстване. "Защото себепознанието е най-големият дефицит, стоящ в основата на компрометираното ни здраве, и психично, и физическо,“ добави психотерапевтът Мадлен Алгафари.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Madlen-Algafari-Pretovarvaneto-vodi-do-gurmene-na-bushoni-2294174
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.