Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Още един член на семейство Кенеди почина
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:45 / 10.10.2024Коментари ()706
©
Етел Кенеди, вдовицата на Робърт Ф. Кенеди и яростен защитник на правата на човека, почина след прекаран инсулт, потвърди член на семейството пред CBS News. Тя беше на 96 години.

Тя е получила инсулт в съня си на 3 октомври, публикува нейният внук Джо Кенеди III в социалните медии по-рано тази седмица. Той описва своята "невероятна баба" като "силна жена, която е водила забележително пълноценен живот".

В публикация в четвъртък той написа: "С нашите сърца, пълни с любов, обявяваме кончината на нашата невероятна баба, Етел Кенеди. Тя почина тази сутрин от усложнения, свързани с инсулт, получен миналата седмица. Заедно с работата през целия живот в социална справедливост и права на човека, нашата майка оставя след себе си девет деца, 34 внуци и 24 правнуци, заедно с множество племенници и племенници, всички от които много я обичат."

В месеците между смъртта на съпруга й и раждането на най-малкото й дете, тя основава Фондацията за правата на човека на Робърт Ф. Кенеди през октомври 1968 г. Организацията празнува отдадеността на нейния съпруг и други хора към правата на човека и обществената служба, като подкрепя програми за правозащитници по целия свят. 

"В продължение на повече от половин век майка ми е била борец за справедливост, застанала до защитниците на правата на човека по целия свят", написа дъщеря й Кери във Facebook на 11 април, 96-ия рожден ден на майка й.


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Oshte-edin-chlen-na-semeistvo-Kenedi-pochina-2294292
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.