Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Илиана Раева: Аз съм омерзена!
© БФХГ
Най-силната фигура в художествената ни гимнастика Илиана Раева изрази разочарованието си заради липсата на адекватна помощ от държавата към нежния спорт. Преизбраният председател на родната ни федерация за четвърти път разказа за "Лице в лице" пред бТВ, че никой политик не си мърда пръста, за да помогне на художествената гимнастика и състезателките, които нямат нормални условия за тренировки.

"Аз съм омерзена! През последния ми мандат спечелихме 260 медала, 105 златни. Имаме 239 треньори, близо 7000 деца се занимават с гимнастика, 82 клуба са вече. Нямаме нито една нормална база, в която да правим гимнастика и спорт. Националният отбор няма къде да тренира. Нямаме зала, която да отговаря на капацитета на националния отбор. 7 пъти ме връщат за разширението на залата. Има проблем с МВР и със земята, върху която е построена зала "Раковски". Най-сериозно се отнесоха министър Калин Стоянов и Димитър Илиев. И преди това Весела Лечева", призна Раева.

"Ще се намери ли политик, който да протегне ръка на най-прекрасните момичета, които от 3 последователни Олимпиади, се връщат с медали - златен, сребърен и бронзов? Голи по прашки ли да се съблечем, за да ни обърнат внимание? Всичко постигнахме, но нямаме база, където да работим. 4 клуба в цяла България имат прилични зали. В София има 20 клуба", продължи тя.

 

"Направо са за срам, безобразие! Пари има, разрешение - липсва. Има някакви апетити сигурно...6 години чакаме още 3 килимчета да ни сложат", допълни носителката на орден "Стара планина".


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Iliana-Raeva-Az-sum-omerzena-2295005
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.