Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Областният на Пловдив проведе среща с ръководството на полицията и на двете Районни избирателни комисии
©
"Очаквам да положите всички усилия, за да се гарантира честността и прозрачността на вота“, призова областният управител проф. Христина Янчева.

В Областна администрация – Пловдив се проведе среща с ръководството на ОД МВР и началниците на всички полицейски управления в Пловдив област във връзка с подготовката на изборите за народни представители на 27 октомври.

В срещата участваха представители на РДПБЗН-Пловдив и ръководствата на двете Районни избирателни комисии, както и заместник областният управител Атанас Ташков и главния секретар на администрацията Евелина Апостолова.

Проф. Янчева призова участниците да положат всички усилия, за да се гарантира честността и прозрачността на вота.

"Надявам се, че предсрочните избори за Народно събрание ще преминат в спокойна обстановка, разчитам на вашия опит, професионализъм и отговорност“, заяви областният управител.

Тя припомни, че на територията на Пловдив град има 459 секции, а на Пловдив област – 522. Най-вероятно броят на секциите ще се увеличи, като се добавят подвижните секции и тези в болничните заведения и затвора.

Зам.-директорите на ОД МВР-Пловдив комисар Николай Кирков и комисар Димитър Събчев съобщиха, че са приключили с разчетите за охраняване на секционните комисии. По техни данни от началото на предизборната кампания до момента са получени общо пет сигнала за купуване на гласове като всички са обработени в законоустановения срок и не са счетени за основателни.

Председателят на 16 РИК – Пловдив град Калоян Сухоруков заяви, че имат отлична комуникация с МВР, създадена е необходимата организация и задачите се изпълняват съгласно по хронограмата на ЦИК. Няма жалби и сигнали, свързани с нарушения.

В 17 РИК-Пловдив област има един сигнал, който е препратен по компетентност до Районна прокуратура - Пловдив.

"Охранителна полиция съвместно с РД ПБЗН извършва проверки на всички сгради, където ще има секционни избирателни комисии. Допълнително ще бъдат обследвани двете палати на Международен панаир – Пловдив, в които ще се помещават двете Районни избирателни комисии в деня на вота и в нощта на предаване на бюлетините. Ще бъдат проверени и базите, в които ще се съхраняват машините за гласуване“, заяви началникът на отдел "Охранителна полиция“ гл. инспектор Красимир Аргиров.

Всички началници на Районни управления докладваха пред областния управител за готовността към момента. Те заявиха, че поддържат постоянен контакт с кметове на общини и с местните администрации.

В следващите дни предстои среща на Областния управител с ръководството на ЕВН, за да коментират осигуряването на електрозахранването на всички секционни комисии, както и на две палати в Международния панаир – Пловдив.


Още по темата: общо новини по темата: 335
11.10.2024 »
11.10.2024 »
11.10.2024 »
10.10.2024 »
10.10.2024 »
10.10.2024 »
предишна страница [ 1/56 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Oblastniyat-na-Plovdiv-provede-sreshta-s-rukovodstvoto-na-policiyata-i-na-dvete-Raionni-izbiratelni-komisii-2295208
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.