Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пожар едва не остави цял Пловдив без ток
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:43 / 21.01.2007Коментари ()1998
Пожар в непосредствена близост до подстанция "Пловдив" можеше да остави без ток цяла Южна България. Огънят избухнал в петък около 14, 30, като сигналът бил подаден от дежурните енергетици от подстанцията.

Минути по ­ късно коли на Първа районна служба пристигнали на мястото, което се намира в южната индустриална зона на Пловдив.
"Горяха сухи треви, храсти и пластмасови отпадъци. Изключително много ни попречи силният вятър, който беше причината огънят да се разпространява толкова бързо", коментираха огнеборците.
От полицията обясниха, че пожарът бил предизвикан от клошар. От известно време бездомникът се бил настанил в изоставена постройка, близо до електросъоръжението. Мъжът бил пиян, но успял да се спаси от пламъците.

Над 9 милиона евро бяха инвестирани в разширението на подстанция "Пловдив" преди година. Целта на проекта беше модернизирането на електросъоръжението, за да може да поеме присъединяването на новия далекопровод "Златица-Пловдив", обясниха след потушаването на пожара енергетици. Финансирането на проекта е било от заем, отпуснат от Европейската банка за възстановяване и развитие. Информацията е на вестник "Монитор".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Pozhar-edva-ne-ostavi-cyal-Plovdiv-bez-tok-22953
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.