Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пожарът на сметището в Цалапица е локализиран, но предупрежденията остават
©
Локализиран е пожарът на регионалното депо за битови отпадъци в Цалапица. В помощ на огнеборците се включиха водоноски на ОП "Чистота“ и тежка техника, с която се запръстява. Още снощи кметът на Пловдив Костадин Димитров разговаря със собственици на фирми, които ще съдействат и ще изпратят багери и фадроми да подпомогнат работата на терен. Към момента данните показват, че няма превишаване на фините прахови частици в атмосферния въздух. Леко повишение на концентрациите е отчетено в 3.00 часа в АИС в "Тракия“, но показателите вече са в норма. В някои райони на града се усеща миризма на изгоряло. Възможна е промяна на движението на въздушните маси към града по поречието на река Марица. 

С цел превенция от Регионалната здравна инспекция препоръчват гражданите да не отварят прозорците и да излизат навън само при необходимост. Сформиран е областен кризисен щаб, който координира дейностите между различните институции. 

На място са кметът на Пловдив Костадин Димитров, заместник-кметовете Иван Стоянов и Ангел Славов, началникът на пловдивската пожарна Васил Димов, заместник-областният управител Атанас Ташков, директорът на РЗИ д-р Аргир Аргиров.


Още по темата: общо новини по темата: 37
12.10.2024 »
12.10.2024 »
12.10.2024 »
12.10.2024 »
08.08.2024 »
05.08.2024 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Pozharut-na-smetishteto-v-Calapica-e-lokaliziran-no-preduprezhdeniyata-ostavat-2295743
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.