Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Тагарев: Има текст в Конституцията, който казва, че българските граждани трябва да имат подготовка за защита на отечеството
Автор: ИА Фокус 18:28 / 12.10.2024Коментари ()1329
©
Ще има ответен удар от страна на Израел. Това коментира бившият министър на отбраната Тодор Тагарев. "Не може да прогнозираме кога ще се случи това. Целите също трудно биха се прогнозирали. В момента текат интензивни комуникации и от двете страни. САЩ призовават Израел да не нанася удар по петролната инфраструктура. Саудитска Арабия е един от основните износители на петрол. Иран също не е малък. Има притеснение, че при такъв тип удари цената на петролните продукти ще скочи", поясни той.

Според него няма как да се създаде единен блок срещу Израел. "Всички проксита, които Иран изгради –"Хамас", "Хизбула", хутите, създават огромни проблеми за Близкия изток. Те не са проблем само за Израел. Иран и Русия имат добро взаимодействие. То има стратегически характер", твърди Тагарев пред Nova News.

На въпрос необходимо ли е завръщане на военно обучение, той отговори следното: "Има текст в Конституцията, който казва, че българските граждани трябва да имат подготовка за защита на отечеството".


Още по темата: общо новини по темата: 78
12.10.2024 Има ли укрития срещу бомбени атаки в жилищните сгради в Пловдив?
12.10.2024 Диетоложката Енджи Касабие за ситуацията в Бейрут: Не помня как се
евакуирах
12.10.2024 CNN: Правителството на Иран е изключително "неспокойно"
08.10.2024 Каракачанов: България е поставена пред опасност
08.10.2024 Иран отрича за експлозии до ядрения реактор в Исфахан
07.10.2024 Експерт прогнозира поскъпване на бензина и дизела у нас през следващите
седмици
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Tagarev-Ima-tekst-v-Konstituciyata-koito-kazva-che-bulgarskite-grazhdani-tryabva-da-imat-podgotovka-za-zashtita-na-otechestvoto-2296292
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.