Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Граждани протестираха, затвориха пътя Пловдив - Карлово
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:32 / 13.10.2024Коментари ()4049
©
Жители на едно от най-големите села в Пловдивска област село Труд затвориха в знак на протест пътя Пловдив - Карлово.

Целта е да изразят своето недоволство от липсата на адекватен и сигурен обществен транспорт по линия 1, която е основна връзка между селото и Пловдив. Те настояват за нейното възстановяване, която преди повече от 10 години бе спряна, а оттогава единствената им връзка е маршрутка № 5, която пък е доста нередовна.

За по-малко от месец това е второто им протестно действив.

Хората в село Войводиново също изразиха своята гражданска позиция. Той е заради 3-годишния ремонт на "Брезовско шосе" и спрения автобус номер 15.

Основните проблеми във връзка с обществения транспорт до населеното място са свързани с продължилия дълго време ремонт на Брезовско шосе в Пловдив, който е част от големия проект за водния цикъл на града, изграждан с евросредства. Заради ремонта на "Брезовско шосе" вече трета година хората от Войводиново чупят колите си докато минават през обходни черни пътища и направо през нивите на съседните села.

Линейка или пожарна не може да стигнат до адресите на време. Единственият автобус, който свързваше Пловдив с Войводиново е номер 15, но собственикът на фирмата вече втори месец отказва да изпълнява договора си, защото реално път до селото няма. Друг проблем на жителите от Войводиново е натовареният от години и жп прелез преди селото. На ден през него преминават над 50 влакови композиции, което предизвиква огромни опашки от двете страни, защото се изчаква по 15 минути всеки път.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Grazhdani-protestiraha-zatvoriha-putya-Plovdiv-Karlovo-2296994
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.