Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Страхотна инициатива в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:20 / 14.10.2024Коментари ()550
Парк "Изгрев“ в район "Източен“ се оживи от деца, музика и интересни игри и работилници, част от екосъбитието "Зелена творческа зона за култура и изкуство“. В пъстрата програма на събитието бяха заложени различни и интересни еко инициативи. Децата имаха възможност да засядат семена на растения в биоразградими кофички, за да продължат своите грижи за тях и у дома.

Специално участие взеха децата от ДГ "Биляна“, които представиха уникално модно ревю от крафт материали, давайки личния пример как може да се използват различните опаковки повторно.

Другото участие в програмата беше на децата от ДГ "Щастливо детство“, които показаха своите танци и песни за Земята и есента.

Учениците от Обединено училище "Пенчо Славейков“ поднесоха на кмета на район “Източен" Емил Русинов къщичка за птици, изработена от тях, с пожеланието тя да бъде поставена в парка. През месец юни тази година училището стана част от световната мрежа на Екоучилищата, която включва 59000 учебни заведения в над 75 страни от цял свят.

"Много е приятно, че точно това събитие се случва в район "Източен“. За мен е важна грижата за природата и опазването й. Винаги съм подкрепял такива събития, които дават личен и добър пример на децата. Благодаря на всички, които взеха участие в програмата и в организацията на това прекрасно събитие“, каза Емил Русинов.

Денят премина с много ролеви игри за опазването на природата и разделното изхвърляне на отпадъци.

За финал всички присъстващи се включиха в голямото екопано от капачки, които подредиха под формата на цветно изгряващо слънце.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Strahotna-iniciativa-v-Plovdiv-2298148
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.