Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Собственик на бензиностанция: Хората зареждат, но от доста време се наблюдава един спад
Автор: ИА Фокус 08:35Коментари ()1619
© БНТ
Отново скок в цените на горивата у нас. Близо 2 лева и 50 стотинки достигнаха цените за литър дизел или бензин като разликата между тях е минимална. Увеличението е от последната седмица, а прогнозата е покачването да продължи. Какво наложи поскъпването и има ли спад в потреблението?

Илия Иванов от Русе кара товарен микробус. Месечният му разход за гориво надхвърля 1000 лева. Заради по-високата цена на дизела ще му се наложи да прави икономии.

"Определено ще съкратя пътуванията!“.

"Притеснение, да! Понеже ми спира дейността, работата ми е свързана с пътуване! Разходите се увеличават, приходите намаляват! Не знаеш вече за кое по-напред да отделяш".

2 и 30 е литър дизел, а със стотинка по-малко струва литър бензин все още в Русе. От началото на септември до сега поскъпването в града е с 10 стотинки .

"След последните събития в Близкия изток цената тръгна нагоре с очакване на ескалация. Факторите, които влияят на цената на петрола, са икономически, политически ,ако щете и природни. От икономическа гледна точка няма причина петролът да се увеличава поради слабите резултати на щатската икономика, високите лихви, които станаха там, проблемите в имотния пазар в Китай, слабите икономически резултати на Германия, която е най-голямата икономика в ЕС и оттам по-ниско очаквано потребление.

Също така влияе и политиката на УПЕК, което си е картелна организация. Ако Русия нямаше износ, който да е по-голям от квотата, която е приела, цената щеше да бъде по-висока на барел", обясни Венцислав Пенгезов /собственик на бензиностанция/ пред БНТ.

По-високи цени на горивата през последните дни, но значително по-ниски спрямо същия период за миналата година, отчитат още от бранша.

"На когото му е необходимо по спешност или по работа ще не ще, ще зарежда и ще пътува“, каза Илия Иванов.

"Хората зареждат, но от доста време се наблюдава един спад, който е свързан с влиянието на инфлацията върху потреблението. От една две години секторът изпитва трудности. Надяваме се, че сегашната ситуация е временна", посочи Венцислав Пенгезов /собственик на бензиностанция/.

Предвид динамичната обстановка, от бранша се въздържат да прогнозират дали цената на бензина или дизела ще поевтинее.


Още по темата: общо новини по темата: 749
14.10.2024 »
08.10.2024 »
08.10.2024 »
04.10.2024 »
01.10.2024 »
27.09.2024 »
предишна страница [ 1/125 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Sobstvenik-na-benzinostanciya-Horata-zarezhdat-no-ot-dosta-vreme-se-nablyudava-edin-spad-2300242
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.