Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Лъсна нова схема на арестувания в Пловдив погребален агент
© Фейсбук
Здравейте, във връзка с публикацията за погребален агент Николай Амбарев споделям случая с  мои родниини. Така читателка на Plovdiv24.bg започва сигнала си до нашата медия:

"На 22.09.2022 г. почина братовчед ми. Поради това, че майка му остава сама в Пловдив, бях отседнала у тях. Лекар от спешна помощ, който дойде да установи смъртта, ни предложи да се обадим на погребална агенция "Вечна памет", на която управител е Николай Амбарев. Договорихме погребението и платихме (без да ни се издаде документ за плащането). Той спомена, че има фирма за оформяне на гроба.

Понеже леля ми оставаше съвсем сама в Пловдив, през март 2023 г. я взех при мен във Варна и до сега е при мен. Понеже тя искаше да уговорим офoрмянето на гроба, аз позвъних преди да напуснем Пловдив на Амбарев и той ми изпрати снимки на варианти.

Срещнахме се и му дадох 1000 лева предплащане. В началото на април му дадох още 1600 лева. В края на април той поиска ЕГН номера на леля ми във връзка с оформяне на строителните работи с общината, така ми обясни. Изпратих му го по Вайбър.

През юли 2023 г. му се обадих да питам какво става, той се показа много притеснен, че забравил, но ще го направят. През септемри 2023 г. спря да отговаря на телефонните ми позвънявания. Писах му по Вайбър, но също не отговори.

Разбира се, нищо не беше направено. Тогава с въпроса се зае братовчедка на братовчед ми по бащина линия, която живее в Пловдив. Отново започнаха обещания. Последно платихме на друга фирма да оформи гроба и най–сетне в края на юли 2024 беше готов.

Братовчедката му писа, че няма нужда повече от услугите му и да върне парите на леля ми. Амбарев не отрича, че е взел сумата 2600 лева и уговорката е да върне парите до септемри 2024 г. Но не ги върна. Преписката с него е водена по Вайбър. Поздрави".


Още по темата: общо новини по темата: 4
17.10.2024 Пловдивчанка: Извикахме лекар, а той дойде вкъщи заедно с погребален агент!
17.10.2024 В Пловдив решават да остане ли в ареста погребалният агент, лъгал за кремация на починали
16.10.2024 Бизнесменът, който се изгаври с близки на починали, е само на 25 години
14.10.2024 Собственик на траурна агенция в Пловдив е задържан

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Lusna-nova-shema-na-arestuvaniya-v-Plovdiv-pogrebalen-agent-2301665
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.