Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
И пловдивчани се включиха в Похода на свободата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:50 / 19.10.2024Коментари ()1450
©
Десетки пловдивчани се включиха в десетото юбилейно издание Похода на свободата - най-мащабната глобална кампания срещу трафика на хора. 

Събитието се провежда днес с дрес код черно в големите градове у нас под формата на мирно шествие и има за цел да информира обществото за това как да разпознава и докладва потенциални ситуации и жертви на трафик. 

Походът в Пловдив стартира от Пешеходния мост, премина в мълчаливо шествие по Главната улица до Цар Симеонова градина в пълно мълчание, като участниците раздаваха информационни брошури на минувачите.  

51 са идентифицираните жертви на трафик у нас от началото на годината до средата на октомври, по данни на прокуратурата. За миналата година те са 89. В Европейския съюз годишно има регистрирани около 7000 жертви на трафик. 

Все повече нарастват и случаите на трудова експлоатация. Най-явните признаци за това е блокирането на жертвите от външни контакти, отнемане на документите и средства за комуникация,  без трудови договори или директно фалшиви. Друг характерен белег е забраната да напускат обекта на работа и често ненормални битови условия  за живот.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/I-plovdivchani-se-vklyuchiha-v-Pohoda-na-svobodata-2304957
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.