Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Радио Пловдив започва да прави модерни новини
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:32 / 24.01.2007Коментари ()1230
"До 2 месеца БНР ще внедри изключително модерна новинарска система", съобщи Петър Галев, директор на програма "Хоризонт". Освен че ще подобри техническите параметри, тя ще допринесе и за повишаване на качеството на новините и актуалните предавания, обясни той.

Журналистите от "Хоризонт" вече се обучават да работят със системата. След това на нея трябва да минат програма "Христо Ботев", Радио България и 28 кореспонденти от 5-те регионални програми на БНР в Стара Загора, Шумен, Варна, Пловдив и Благоевград. Новата система ще позволи на всички журналисти едновременно да качват звук и да обработват материалите си. Тя ще осигури и повече автентични звуци, както и директна връзка с всички точки на страната, обясни още Галев.

През новата година регионалните програми на БНР ще осъвременят програмните си схеми. На 2 февруари започва новото младежко предаване по "Христо Ботев" - "Обичайните заподозрени". То ще е от 17 до 18 ч., ще се води от млади хора и има за цел да върне младата аудитория на радиото. От Радио България възнамеряват да разширят сайта си, като пуснат страница на италиански и португалски език. До средата на годината пък трябва да стартира и страница на китайски език. Другата промяна е новото културното предаване по "Христо Ботев" - "Културна рулетка". Всяка неделя от 10 до 12 ч. в ролята на водещи ще влизат млади хора от всички области на културата. И занапред БНР ще продължи да праща родни новини в около 50 чужди радиостанции.

От 10 до 14 ч. на 25 януари, когато БНР става на 72 години, радиото ще отвори вратите си за всички желаещи. Информацията е на вестник "Сега".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Radio-Plovdiv-zapochva-da-pravi-moderni-novini-23064
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.