Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В Пловдив рестартират проекта за зоологическата градина
© Plovdiv24.bg
Община Пловдив не е погребала проекта за зоологическа градина и започва да работи по изпълнението му, предава Plovdiv24.bg.

Градската администрация е спечелила проект за техническа помощ в размер на 200 000 лева за подготвителни дейности за рестарт на работата по зоопарка. Проведената обществена поръчка е спечелена от фирва "Екотийм", които предложили най-ниската цена в размер на 125 000 лв, съобщи и.д. кмет Иван Стоянов.

Договорът с изпълнителя включва представяне на план за развитие на зоопарка, план за колекция, включващ план за размножаване, план за консервационни дейности, план график за изпълнение на дейностите за развитие на зоологическата градина при наличие на финансиране, техническо задание за изготвяне на инвестиционен проект във фаза технически проект, биоразнообразие и други специфични изисквания за обитаване на хабитати.

Фирмата има 280 дни за изпълнение на ангажиментите, след което общината ще кандидатства по ОПОС за финансиране. Безвъзмездните средства са до 5 млн. лв. и Стоянов се надява да се спечели финансирането в пълен обем. Тогава ще се прецени нуждата от препроектиране и проектиране, ще се направи технически проект и ще се възложи изпълнението. 

Прехвърлените в "Зооветеринарния комплекс" 6 служители ще бъдат върнати обратно в зоопарка. 

Паралелно с това ще се кандидатства за членство в Европейската асоциация на зоопарковете, чрез която ще се осъществява обмен на животни, обясни Стоянов. 

Състоянието на зоологическата градина в момента е лошо, руши се, има много изгнили елементи.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-Plovdiv-restartirat-proekta-za-zoologicheskata-gradina-2307682
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.