Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Собственик на магазин в Пловдив: Кога хората станаха такива?
© Plovdiv24.bg
Собственик на магазин в Пловдив, близо до площад "Съединение", се свърза с Plovdiv24.bg, за да изрази възмущението си от двама вандали. Късно вечерта на 18 октомври мъж и жена минават покрай магазина и решават, че трябва да разрушат част от външната декорация. 

Това отново поставя въпроса: "Защо трябва да се посяга върху нещо, в което са вложени труд и мисъл?".

"С огромно разочарование споделям това видео, в което виждате как двама души рушат нещо, върху което сме работили много, вложили сме освен всичко много любов и старание. И се питам – кога хората станаха такива? Кога загубихме съпричастността и уважението към чуждия труд?

Всеки ден срещам различни хора – едни по-усмихнати, други по-сърдити. Но защо трябва да се отнасяме зле към хора, които дори не познаваме? Защо да рушим вместо да градим? Гордеят ли се тези хора с това, което са направили? Дали им носи удовлетворение?

Знам, че не мога да променя хората. Този текст не е за това. Той е апел към всички нас да се замислим. Липсата на уважение и съпричастност стана твърде обичайна, а това не бива да е така. Трябва да започнем да уважаваме труда на другите, да се научим да бъдем по-добри и съпричастни. Само така ще изградим свят, в който всички искаме да живеем", пише собственикът на магазина до редакцията ни, като ни изпраща видео заедно с оригиналния пост във Фейсбук.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Sobstvenik-na-magazin-v-Plovdiv-Koga-horata-stanaha-takiva-2307823
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.