Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Съдът в Пловдив взе най-тежката мярка спрямо лицата, манупилирали ротативки и рулетки
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:22 / 23.10.2024Коментари ()3744
Окръжният съд взе най-тежката мярка задържане под стража спрямо осемте лица, участвали в престъпна група, върлувала на няколко места в България.

Припомняме, че след реализиране на полицейска акция, проведена под ръководството на Окръжна прокуратура  – Пловдив и  Главна дирекция “Национална полиция“, с участието на полицейски служители от областните дирекции на МВР в Пловдив, Плевен и Стара Загора бяха задържани осем лица.

Спрямо едно от тези лица е повдигнато обвинение за престъпление по чл.321, ал.3 вр. ал.1 от Наказателния кодекс – за ръководени на организирана престъпна група, а за останалите седем лица – за престъпление по чл.321, ал.3 вр. ал.2 от Наказателния кодекс – за участие в организирана престъпление група за извършване на компютърни престъпления, измами и пране на пари  – за манипулиране на машинни устройства за игрални автомати в казина.  

В хода на акцията са претърсени общо 20 жилища и гаражни помещения, 4 леки автомобила. Извършени са обиски и на три лица. Иззети са множество веществени доказателства – електронни устройства, платки, игрален автомат за хазартни игри, рулетка, различни суми пари и мобилни телефони.  

Описаните следствени действия са извършени, след като е установено, че в период от няколко месеца, описаната група лица се е занимавала с изработване на електронни устройства, чрез които са могли да манипулират игрални автомати в игрални зали – казина, в различни градове на страната, по такъв начин, че да получават в желан от тях момент натрупания джакпот.



Още по темата: общо новини по темата: 4
23.10.2024 »
23.10.2024 »
23.10.2024 »
23.10.2024 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Sudut-v-Plovdiv-vze-nai-tezhkata-myarka-spryamo-licata-manupilirali-rotativki-i-ruletki-2309941
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.