Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Правят 3D модел на едно от най-старите училища в Пловдив за спешен основен ремонт
Община Пловдив е отпуснала 90 000 лева за проект за спешен и авариен ремонт на едно от най-старите училища в Пловдив - Гео Милев, информира Plovdiv24.bg. За това съобщи заместник-кметът Владимир Темелков.

"Това е ОУ “Гео Милев", построено преди точно 124 години, паметник на културата. Намира се в подножието на Стария град, част от Архитектурно-исторически резерват "Старинен Пловдив“, уточни заместник-кметът по образование и допълни:

Подобно на Хуманитарната гимназия училището е изстрадало много, екипът се е справял “на мускули", за да поддържа сградата в някакъв вид. На мен това никак не ми се нрави.

Отпуснахме близо 90 000 лв. на училището за проект за основен ремонт. Моето единствено изискване беше да се възстанови в оригиналния вид като паметник на културата и да не виждам повече акумулиращи печки, разруха, децата вътре да не стоят с якета през зимата.

Ще намерим финансиране и за този ремонт, когато проектът е готов!

Интересното в случая е, че ще бъде използвана една от най-модерните технологии, за да се сканира цялото училище отвътре и отвън и да се направи 3D модел на първоначалния вид, в който е било построено училището през 1900г.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Pravyat-3D-model-na-edno-ot-nai-starite-uchilishta-v-Plovdiv-za-speshen-osnoven-remont-2310588
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.