Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Близнаците ще обжалват присъдата
© Plovdiv24.bg
Защитникът на близнаците Динкови адвокат Званчева ще обжалва получената присъда, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Двамата мъже вече са осъдени за укривателство на тялото на убития 24-годишен Димитър Малинов от Цалапица.

Преди няколко часа съдия Спасимир Здравчев определи наказание от 3 години лишаване от свобода при общ режим за Валентин и Борислав. 

Времето, прекарано в ареста, ще бъде приспаднато и те ще трябва да изтърпят ефективно наказание от година и осем месеца.

Съгласно обвиненията за лично укривателство близнаците можеха да получат присъда до 5 години.

Прокурор Димитър Костов първо ще се запознае с мотивите на съда относно решението, а чак след това ще прецени дали има основания за протест. 

"Поискахме максимума от 5 години, а съдът даде наказание от 3 години. Той трябваше да вземе под внимание множеството отегчаващи обстоятелства и липсата на смекчаващи. Подсъдимите в нито един момент не изразиха съжаление за стореното. На досъдебното не се признаха за виновни. И не са съдействали на органите на реда", каза той пред медиите. 

В пледоарията си той сподели, че процесът срещу братята може да бъде възобновен. 

"Ако по делото за убийството на Димитър Малинов пред Окръжен съд възникнат обстоятелства, които не са били ясни към настоящия момент на постановяване на присъдата, то съответната прокуратура би могла да поиска възобновяване.

От своя страна адвокат Званчева бе категорична, че ще обжалва присъдата. 

"Считам, че присъдата е несправедлива. Наказанието е завишено спрямо това, което аз поисках. Те изразяват съжаление от първата секунда. За мен справедливо наказание е година и три месеца ефективно."

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.

"Това е подигравка. 3 години! Толкова ли струва един човешки живот! Те са съучастници в убийство и изобщо не осъзнават какво са направили", каза Атанаска Бакалова, след като чу присъдата.



Още по темата: общо новини по темата: 211
24.10.2024 »
24.10.2024 »
24.10.2024 »
19.10.2024 »
12.10.2024 »
10.10.2024 »
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Bliznacite-shte-obzhalvat-prisudata-2310703
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.