Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Цветан Цветанов: Липсва визионерство и стратегия за развитието на Пловдив
Автор: Диана Бикова 17:43 / 24.10.2024Коментари ()1971
©
Липса на политически сблъсък на идеи и концепции за развитие на населените места и регионите, от които се издигат кандидатите за народни представители – това е оценката на предизборната кампания на Цветан Цветанов – водач на листата на коалиция "Свободни избиратели“ в Пловдив – област и Благоевград.

"Ние успяхме да чуем хората и си задаваме въпроса защо към настоящия момент не са решавани тези въпроси по възможно най-добрия начин с помощта на държавата, разбира се“ – каза в интервю за Plovdiv24.bg Цветанов. Посочва като пример пожарите в сметището на Пловдив и неслучилата се рекултивация, сериозното затруднение на транспортната инфраструктура да поеме големия трафик.

"Това са проблеми, които не са решени и няма визия и концепция за справянето с тях. Виждаме, че действащият в момента кмет на Пловдив е кандидат за народен представител, а той първо трябва да даде отговори какво е свършил през тази една година, каква е визията за развитие на Пловдив с помощта на държавата“ – коментира той. Припомня, че при приемането на националния бюджет за 2024 г. за Пловдив са осигурени 100 милиона лева, по думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Проучване на Цветанов обаче показва, че с тези пари не е стартиран нито един проект, няма усвоени, а в края на годината те ще бъдат върнати в държавния бюджет и Пловдив ще се лиши от тези средства.

"Когато в Пловдив се развива инфраструктурата, само че спортната, ние даваме едни определени пари в размер на около 100 милиона. Това е желанието на голяма част от феновете футболните клубове – да има спорт, да има зрелище, но това не може да бъде за сметка на транспортната инфраструктура и облагородяването в Пловдив“ – смята Цветанов.

Пловдив се нуждае от Околовръстен път, защото след няколко години ще се запуши и ще има невъзможност да функционира нормално със сегашната транспортна инфраструктура. Припомня, че Пловдив е домакин на Европейска столица на културата тогавашният кмет Иван Тотев поставя проблема за изграждане на нов мост, за връзка между индустриалната зона и жилищните квартали. "Когато съм присъствал на тези срещи и Иван Тотев е поставял тези проблеми пред министър-председателя, той казва: ще осигурим тези средства. За голямо съжаление те не са осигурени, а проектна готовност има, отчуждителните процедури доколкото знам са извършени. От 2018 г., ако имаше някакви стъпки в тази посока, частично или изцяло може би щяха да бъдат решени тези въпроси до днес, 2024 г., когато коментираме тази тема. Ето това са много болезнени теми, които вълнуват хората. Защо не се говори за визионерството, което трябва да има община Пловдив и администрацията, която трябва да генерира тези идеи на база проблемите, които поставят хората?“ - казва той.

Посочва, че в малките населени места в областта, където е кандидат за народен представител, отсъстват реални политики. Тази година климатичните промени сериозно засегнаха и България. "Трябваше да се предприемат адекватни и бързи действия за обновяването на водопреносната мрежа, защото констатацията от експерти е, че около 80-90% изтича от компрометираната мрежа. Не казано, че ще стане за една година, но поне да има визия за стъпките, които да се предприемат“ – смята Цветанов. В интервюто споделя още, че родители на деца от карловското село Розино поставили пред него проблема с липсата на физкултурен салон в местното училище.

Коментира, че в дебата между кандидатите на ГЕРБ и на ПП-ДБ не е видял нищо, което да е свързано с визията, структурата и развитието на страната. "Всички говорят кой е по-корумпиран и всъщност всички са под един знаменател. Разочарован съм, защото водещите лидери на основните политически формации трябва да дават визия, да говорят и отстояват тази принципна позиция. Видяхче, че участвалите в т. нар. "Сглобка“ не направиха нито една стъпка за покриване на критериите за еврозоната, нито изпълнихме основния приоритет за второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост. Ние всъщност показваме, че не сме в състояние да изпълним този законодателен пакет да изпълним тези административни мерки, които са правно обвързани, за да се отпуснат тези финансови средства“ – казва в интервюто той.

"Свободните избиратели“, в която участват три формации – "Републиканци за България“ на Цветанов, Съюз на свободните демократи на Стефан Софиянски и партия "Зелен съюз“ на Данаил Димов, издига качествени кандидати за народни представители. Цветанов е убеден, че във времето ще има разширяване на тази платформа, която е отворена към център-десните формации.

"С влизането в българския парламент на първо място ще искаме да нормализираме поведението и отношението на депутати към институцията Народно събрание. Ще изискваме съответните стратегически документи да бъдат изработени и приети от Народното събрание“ – коментира Цветанов. Сред акцентите са: стратегия в сектор енергетика, екологично законодателство, мерки за подпомагане на средния и малкия бизнес. 

Цялото интервю и личното обръщение на Цветан Цветанов гледайте в прикаченото видео!

Коалиция "Свободни избиратели“ е под № 22 в интегралната бюлетина за изборите на 27 октомври 2024 г.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!



Още по темата: общо новини по темата: 429
24.10.2024 »
24.10.2024 »
24.10.2024 »
24.10.2024 »
24.10.2024 »
24.10.2024 »
предишна страница [ 1/72 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Cvetan-Cvetanov-Lipsva-vizionerstvo-i-strategiya-za-razvitieto-na-Plovdiv-2311101
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.